Vaarbewijzen

Veilig het water op!

Kosten

Vaarbewijs 1

€ 149,-

Vaarbewijs 2

€ 149,-

Waarom lessen bij Frijters?

  • Geen wachttijden
  • Zelf tempo van de opleiding bepalen
  • Aantrekkelijke pakketten
  • Kwalitatief goede opleiding
  • Aangesloten bij de BOVAG

Meld je direct aan!

Bekijk de mogelijkheden >

Meer informatie

Algemene informatie

Het klein vaarbewijs is bedoeld voor de pleziervaart van kortere schepen met een hogere snelheid dan 20 km/uur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speedboten, waterscooters, jetski’s en rubberboten. Ook is dit type vaarbewijs verplicht als je wilt varen met een grotere boot (met een lengte tussen de 15 en 25 meter).

Het klein vaarbewijs is er in twee verschillende varianten: klein vaarbewijs 1 (voor rivieren, kanalen en meren) en klein vaarbewijs 2 (voor grote binnenwateren zoals het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde, Eems en Dollard.). Het belangrijkste verschil zit hem dan ook in de grootte van de te bevaren wateren. Vaak is in het buitenland ook vaarbewijs 2 vereist.

 

Wat regelen wij:

Wij verzorgen de dagcursus door een ervaren docent van 9 tot 16 inclusief lunch. Tevens ontvang je de boeken waarmee je thuis nog kan leren.

Theorie

We beginnen altijd met de cursus voor vaarbewijs 1, wil je vaarbewijs 2 ook halen geef dit dan op tijd aan zodat we de 2de cursusdag kort achter de eerste kunnen plannen. Bij het cbr is het voordeliger als je vaarbewijs 1 en 2 tegelijk doet. Mocht je 2 niet nodig hebben is uiteraard niet nodig om deze erbij te doen.