Camper training

Veilig en zeker op vakantie? Aan de slag met een camper training.

Kosten

Camper training

€ 149,-

Waarom lessen bij Frijters?

  • Geen wachttijden
  • Zelf tempo van de opleiding bepalen
  • Aantrekkelijke pakketten
  • Kwalitatief goede opleiding
  • Aangesloten bij de BOVAG

Meld je direct aan!

Bekijk de mogelijkheden >

Meer informatie

Algemene informatie

De campertraining duurt 4 uur en kan in de ochtend of middag worden gevolgd. Het leukste is als je met z’n tweeën komt, zo kan je af en toe wisselen en leer je beide hoe je het beste met de camper kan omgaan en hoe je zo ontspannen mogelijk je vakantiebestemming bereikt.

Wat komt er tijdens de training allemaal aan bod?

Diverse technische aspecten zoals: juiste spiegelafstelling, juiste manier van beladen, hoe je de lading kan zekeren, en het karakter van de versnellingen van de camper, wanneer heb je het meeste koppel enz.

Tips voor rijden in het verkeer zoals: routeplanning, rijden in smalle straatjes, het rijden tussen vrachtwagens, het stijgen en dalen in de bergen en de invloed daarvan op de remmen en diverse aanvullende rijtips.

Manoeuvreren met de camper: dit deel neemt het grootste deel van de cursus in beslag. De oefeningen die je leert zijn zoal: recht achteruit rijden, een bocht naar links, en een bocht naar rechts achteruit, en keren. Hoe de bestuurder en de kijkhulp samenwerken is een belangrijk deel van het manoeuvreren. Ook krijg je wat handige tips mee hoe je kan voorkomen dat je achteruit moet rijden.

Afsluiting van de cursus: hier houden we een evaluatiegesprek, en krijgt u eventueel nog aanvullende tips.