AM – Bromfiets

Aan de slag met het behalen van een bromfiets rijbewijs. Met theorie(-examen) en praktijk(-examen).

Kosten

Rijles bromfiets per uur € 44,00
Rijles bromfiets per 2 uur € 88,00
Theorie dagcursus € 99,00
500 vragen op leerhetverkeer.nl € 17,50
Theorie boek bromfiets € 22,00
Examentraining boek bromfiets € 23,00
Theorie Examen bromfiets € 50,00
Praktijk examen € 205,00

Waarom lessen bij Frijters?

  • Geen wachttijden
  • Zelf tempo van de opleiding bepalen
  • Aantrekkelijke pakketten
  • Kwalitatief goede opleiding
  • Aangesloten bij de BOVAG

Meld je direct aan!

Bekijk de mogelijkheden >

Meer informatie

Lesbromfiets
Praktijklessen

Bij de praktijklessen rijden we meestal met 2 leerlingen en 1 instructeur. Er wordt aandacht besteed aan de zithouding, spiegelen, remtechniek en natuurlijk het rijden in het verkeer.

Praktijk examen

Vanaf 1 Maart 2010 is het praktijkexamen voor de bromfiets in gegaan. Voor je hieraan mag beginnen moet je 16 jaar zijn en in het bezit van je theoriecertificaat voor de bromfiets. Dus als je snel je bromfiets rijbewijs wilt halen meld je dan tijdig aan voor de theoriecursus zodat je daar geen vertraging door oploopt.

Theorie

Er zijn bij Verkeersschool Frijters twee mogelijkheden om de theorie te halen. Het is mogelijk om een klassikale cursus te volgen. Dit is een dagcursus incl lunch in ons eigen theorielokaal aan de Rijpersweg 94 in Oud Gastel. De tweede optie is het zelf leren van de theorie aan de hand van het boek of de e-learning.

Theorie examen

Als eerste moet je beginnen met het reserveren van een theorie examenplaats, dit kan via de rijschool. Maar ook via de website www.cbr.nl. Je moet dan wel gelijk bij reservering betalen d.m.v. ideal (internetbankieren). Let wel er is altijd een wachttijd van een aantal weken dus reserveer tijdig!

Je mag alleen theorie-examen doen als je 18 jaar of ouder bent. Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben. Het zijn meerkeuze, open en ja/nee vragen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om het theorie-examen in het Engels of in het Turks af te leggen. Je betaald hiervoor een kleine toeslag.

Heb je moeite met het behalen van je theorie-examen? Dan is er ook de mogelijk om een examen met extra tijd of een individueel examen aan te vragen. Voor beiden geldt een toeslag.