Faal- en verkeersangst

Officieel gecertificeerd om je verder te helpen!

Meer informatie

Faalangst

De term faalangst wordt tegenwoordig al vrij snel gebruik, gelukkig vaak ten onrechte. Dit is iets anders dan de zenuwen of spanning die een kandidaat voelt voor een examen, die zenuwen heeft namelijk iedereen. Als u vermoedt dat u zelf of uw zoon of dochter last heeft van een vorm van faalangst is het belangrijk dit te melden aan het begin van de rijopleiding. Na een uitvoerig intake gesprek met een leerstijlentest zal dan duidelijk worden of er sprake is van faalangst en dan zullen wij uiteraard onze aanpak daarop moeten afstemmen.

Weet u van u zelf niet dat u een vorm van faalangst heeft zal dat tijdens de rijopleiding naar voren komen. Dit is geen enkele belemmering om het rijbewijs te halen het vergt alleen een andere aanpak. Veel rijscholen herkennen het fenomeen faalangst niet of ze gaan er op een verkeerde manier mee om. Bij Verkeersschool Frijters kan u er van uit gaan dat er op een professionele manier mee om wordt gegaan. Ben je al een aantal keer op examen geweest en wil het door de spanningen maar niet lukken meldt je dan ook bij ons voor een advies en een aanpak op maat.

Verkeersangst

Er zijn in Nederland tussen de 800.000 en 1.000.000 mensen die lijden aan een vorm van Verkeersangst.

We onderscheiden 3 vormen van verkeersangst.

  • Rijangst, dit kan komen door een matige basisrijvaardigheid (Bijvoorbeeld na het behalen van het rijbewijs geen ervaring meer opgedaan) of door een gebrek aan vertrouwen in de medeweggebruikers. Maar je kan het ook krijgen door een stressvolle situatie thuis of op het werk. Bij vrouwen kan het ook tijdens de zwangerschap ontstaan.
  • Verkeersfobie, enkelen voorbeelden hiervan zijn het vermijden van autosnelweg, parkeergarages, tunnels. Of de angst om met andere mensen mee te rijden.
  • Verkeerstrauma, deze vorm van verkeersangst kan bijvoorbeeld ontstaan door een ongeval.

Vermoedt u nou dat u last heeft van 1 van deze vormen van verkeersangst. Neem dan a.u.b. contact op met ons. U bent dan aan het juiste adres om professioneel geholpen te worden. Na een uitvoerig intake gesprek wordt een plan van aanpak opgesteld. Daarna wordt er stap voor stap gewerkt om zo uiteindelijk de angst te kunnen overwinnen. Als u de eerste stap heeft gezet om ons te benaderen is er altijd de mogelijkheid dat u van de angst afkomt. Vaak vergt het alleen tijd en een gestructureerde aanpak.

Waarom lessen bij Frijters?

  • Geen wachttijden
  • Zelf tempo van de opleiding bepalen
  • Aantrekkelijke pakketten
  • Kwalitatief goede opleiding
  • Aangesloten bij de BOVAG

Meld je direct aan!

Bekijk de mogelijkheden >