Caravan training

Veilig en zeker op vakantie? Aan de slag met een caravan training.

Kosten

Caravan training

€ 149,-

Waarom lessen bij Frijters?

  • Geen wachttijden
  • Zelf tempo van de opleiding bepalen
  • Aantrekkelijke pakketten
  • Kwalitatief goede opleiding
  • Aangesloten bij de BOVAG

Meld je direct aan!

Bekijk de mogelijkheden >

Meer informatie

Algemene informatie

De caravantraining duurt 4 uur en kan in de ochtend of middag worden gevolgd. Het leukste is als je met z’n tweeën komt, zo kan je af en toe wisselen en leer je beide hoe je het beste met de caravan kan omgaan en hoe je zo ontspannen mogelijk je vakantiebestemming bereikt.

Wat komt er tijdens de training allemaal aan bod?

Diverse technische aspecten zoals: juiste caravanspiegels, koppelingsdruk, losbreekkabel, testen van de oplooprem, belading van de caravan en het karakter van de versnellingen van de auto, wanneer heb je het meeste koppel enz.

Tips voor rijden in het verkeer zoals: routeplanning, ontwijken van spoorvorming en de stabilisator in relatie tot spoorvorming, het rijden tussen vrachtwagens en diverse aanvullende rijtips.

Manoeuvreren met de caravan: dit deel neemt het grootste deel van de cursus in beslag. De oefeningen die je leert zijn zoal: recht achteruit rijden, een bocht naar links, en een bocht naar rechts achteruit, en keren. Hoe de bestuurder en de kijkhulp samenwerken is een belangrijk deel van het manoeuvreren. Ook krijg je wat handige tips mee hoe je kan voorkomen dat je achteruit moet rijden.

Afsluiting van de cursus: hier houden we een evaluatiegesprek, en krijgt u eventueel nog aanvullende tips. Ook krijgt u een boekje mee vol tips over rijden en beladen van caravans en aanhangwagens. Als laatste krijgt u een officieel certificaat dat u hebt deelgenomen aan de cursus. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kunt u korting krijgen op vertoon van dit certificaat!